Amolety (palačinky)

11. březen 2008 | 10.00 |
blog › 
Recepty › 
Amolety (palačinky)

Existuje až neuvěřitelné množství a obměn tohoto pokrmu a každý určitě alespoň jednu zná, ale pro rozšíření obzorů, jsem se rozhodla vám sem dát variantu mé babičky.

0,5 l mléka
3 lžičky cukru
mouka
citrónová kůra
vejce

Vše (mléko, cukr, kůra, vejce) rozmícháme (šleháme) a pomalu přidáváme mouku (dle oka, dle chuti)

Na pánvi rozpustíme sádlo (může být i olej, ale není tak dobrý) a smažíme amolety z každé strany chvilku.

Hotové amolety potřeme například marmeládou, ochuceným tvarohem nebo nutellou a vložíme banán a smotáme. Na talíři je můžete ozdobit ovocem, šlehačkou, zakysanou smetanou, grankem nebo nechat jak jsou.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Amolety (palačinky) jirka* 11. 11. 2008 - 16:37
RE: Amolety (palačinky) studentka 11. 11. 2008 - 19:17
RE: Amolety (palačinky) pavla 10. 04. 2010 - 12:21
RE: Amolety (palačinky) péťa 10. 10. 2012 - 15:43