Kuřecí havaj

15. březen 2009 | 11.35 |
blog › 
Recepty › 
Kuřecí havaj

Přicházím s dalším minutkovým receptem. Tentokrát ho musím ale opravdu vyzdvihnout, protože je to neuvěřitelně dobré! Opět ale nečekejte gramáž, protože u nás se vaří podle oka. A pokud s vařením začínáte, nemusíte se bát, že to nezvládnete, když nevíte, jestli tam dát tolik nebo tolik danné ingredience. Právě o tom to je, že si to vychutíte sami.

Suroviny:
kuřecí prsa - koupila jsem obyč. platíčko se 3 prsními řízky
cibule - radši větší než menší
ananasový kompot - měla jsem plechovku s kousky, ale klidně můžete koupit kolečka, stejně se to bude krájet. Jo a obsah jsem měla něco přes půl kila, ale klidně vemte tu větší, jestli máte ananas rády
smetana - ano, poctivá na šlehání, 250 ml
podravka - polévkové koření
kari koření
sůl
olej

Příloha: rýže, hranolky

Postup:
1. kuřecí prsa si opláchneme, ošistíme (blány, chrupavky) a nakrájíme je na nudličky, které posolíme
2. do pánve nalijeme trochu oleje a necháme ho rozehřát
3. osolené kousky kuřete vložíme do pánve a mícháme, aby se nám osmahly ze všech stran (teplota nemusí být na maximum, nefritujeme)
4. po chvíli přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět
5. mezitím si nakrájíme ananas na stejně velké kousky. I když jsem si koupila ananas předkrájený, musela jsem ho nakrájet znovu, protože kousky byly nestejné
6. chytá-li cibule zlatavou barvu, přidáme ananas do pokrmu a minutko ho necháme osmahnout
7. celou směs zalijeme smetanou, kterou necháme prohřát
8. přidáme polévkové koření - pozor obsahuje také sůl, takže po každém přidání a chvilce provaření ochutnáme
9. přidáme kari koření - pokrm získá krásnou žlutou barvu, ale opatrně je velmi aromatické a má výraznou chuť, takže postup jako s podravkou
10. celou směs necháme provařit, ochutnáme a případně dochutíme
11. do hrníčku dáme trochu (mně stačila kávová lžička) solamylu a vody, rozmícháme do hladka a nalijeme do směsi - stačí opravdu málo!
12. znovu celé promícháme, zahustí se to během chvilky

Příprava celého pokrmu mi trvala necelou hodinu, takže nezapomeňte dát přílohu vařit/péct hned u začátku vaření, ať na konci nemusíte zbytečně čekat. A nezalekněte se dlouhého postupu! Jídlo je opravdu lehké a rychlé.

Zpět na hlavní stranu blogu

Komentáře

RE: Kuřecí havaj pihatka 15. 03. 2009 - 18:32