Při putování po jihočeském kraji jsem objevila výbornou lahůdku, kterou jsem hned zkusila připravit sama doma a troufám si říct, že se povedlo. Proto vám dávám k dispozici další rychlé a jednoduché jídlo.
balení pity (libanonský chléb)
zakysaná smetana (dle chuti)
niva (ani málo ani moc)
česnek
olej
Rozděláme balení pity (já měla 300g = 6 chlebů), které "nějakým" způsobem ohřejeme. Já to dala do rozpálené trouby, ale pak to praskalo. Slyšela jsem, že se to má nahřívat v páře, tak příště zkusím... Pokud má někdo ozkoušeno, nechť napíše do komentářů. Mezitím si do misky nastrouháme nivu, kterou smícháme s menším množstvím zakysané smetany. Poté, co je pita rozehřátá ji vytáhneme z trouby a lehce pokapeme olejem, který rovnoměrně rozetřeme, čímž lehce zvláční. Takto předchystaný chléb potřeme rozmačkaným česnekem dle chuti. Někdo rád víc, někdo méně. Na povrch dáme směs nivy a smetany a rozetřeme do krajů. Celé kolo smotáme nebo různě poskládáme do kapsy a jíme.
Z vlastní zkušenosti musím říct, že na zasycení stačí 2-3 pity/osoba.
RE: Pita s nivovou náplní | simci | 14. 08. 2008 - 21:25 |